Miscellanea

נוף ירוק ושקט, חסכוני במים

instagram viewer

שיחים פיסוליים, כיסויי קרקע ירוקים ואור שמש מנופף יוצרים את הקסם בנכס המחבק בקניון הזה בלוס אנג'לס.

צעדים ווסטרינגיה הגדירו את הבמה

צילום: מארק לוהמן

התעמק בהיסטוריה של עיצוב הנוף, ואתה רואה רעיונות מסוימים שוב ושוב: צורות גיאומטריות חזקות, שימוש אנרגטי בצבעים מנוגדים, איזון בין מנוהל לפראי. יש סיבה טובה לחזרה - הרעיונות האלה עובדים.

מוצג: מחוץ לשער הכניסה, טבעות של פריווט מקיפות את מערב-אפור-ירוק, שילוב צמחים שחוזר על עצמו במדרגות האבן המובילות מהרחוב. גפן חצוצרה רק מתחילה לטפס מעל קשת הכניסה.

מְעַצֵב: ג'נט לוהמן עיצוב; 310-471-3955

נוף חלומי מאחורי שער נאה

צילום: מארק לוהמן

לימוד תמונות של גנים קלאסיים תוך כדי קורסים לעיצוב נוף באוניברסיטת קליפורניה, לוס אנג'לס, לפני כעשר שנים, מצאה עצמה מעצבת הפנים ג'נט לומן נמשכת במיוחד למסודר, בצורת כדור שיחים. היא ראתה אותם בגנים בצרפת, אנגליה, איטליה, ספרד, פורטוגל - כל אירופה, כך נראה, עוד מימי הביניים. היו אפילו אזכורים לשימוש בהם בתחילת האימפריה הרומית. "כמה דברים נכונים," סיכמה ג'נט. "הם עומדים במבחן הזמן." היא חשבה שצורות גלובוס, עם המבנה החזק שלהן, ייראו טוב כמעט בכל מקום: גנים מודרניים, גנים מסורתיים, גנים כפריים. והיה לה הבד המושלם לבדיקת התיאוריה שלה-הבית בסגנון טיודור ב -1948 שחלקה עם בעלה הצלם, מארק, בלוס אנג'לס.

מוצג: שער הכניסה בעל הקשת מציע קצת פרטיות מהרחוב ומסגר את הגישה לבית, שרוצף באבן מקומית.

גינון מובנה כך שיתאים לחזית בסגנון טיודור

צילום: מארק לוהמן

אז, החצר הקדמית הייתה רק דשא ריק, חשוף לגמרי לרחוב. הצמחים היחידים עם כל גובה על המגרש של חצי דונם היו שני שקמים בוגרים, עץ פלפל אחד, כמה אקליפטוסים וקמליה גדולה ליד דלת הכניסה. בחצר האחורית הייתה בריכת שחייה בצורת כליה. בחצר הצדדית הפונה מערבה, עם אור הערב המקסים שלה והנוף אל הקניון למטה, היה רק ​​שביל בטון צר שחבק את הבית. מתחת לזה, החצר ירדה, תלולה מדי לשימוש.

מוצג: משוכות שכבות של פריטה ואקסבוקס המונחות על ידי שיחים בצורת כדור, מספקות מסגרת מובנית בגווני ירוק משתנים לבית בסגנון טיודור 1948.

אדניות:צ'ארלס וצ'ארלס

חצר קדמית בלתי נשכחת

צילום: מארק לוהמן

במהלך שנותיהם הראשונות בבית, בני הזוג הוסיפו סיפון שלוחה על צלע ההר ושביל אבן מהרחוב לדלת הכניסה. ואז, בדיוק כשג'נט עבדה על הרחבת עסקי העיצוב שלה לגנים, היה צורך דחוף לבנות לפחות גדר להפרדת הדשא הקדמי מהרחוב. למארק וג'נט היו ילדים תאומים, אז פעוטות, ועוד שני גורי מעבדה. וכולם אהבו לרוץ.

מוצג: עצי שקמה ואקליפטוסים גבוהים חוסמים את חום שמש הקיץ אך עדיין משאירים את החצר מנצנצת מאור.

קשתות רומנטיות יוצאות לפעולה כסבכה שימושית

צילום: מארק לוהמן

כשהיא מנצלת את ההזדמנות להתנסות בכמה מהרעיונות שלה לעיצוב נוף, יצאה ג'נט ליצירת תוכנית שתעצים אותה מראה הבית, בעל עץ עצים, גג צפחה תלול וחלונות מזכוכית עופרת שמזכירים לה מדינה אנגלית בַּיִת. אולם היא לא הייתה מעוניינת לשתול גן קוטג 'מסורתי באנגלית - יותר מדי חלוקות ומכבישים, וחוץ מזה, צבעי העלים והטקסטורות קוסמים לה יותר מאשר פרחים. הקניון שליד הבית מכוסה באלונים, שיחי ceanothus וצמחים מקומיים אחרים. "אלה הגבעות היבשות והקושחות של לוס אנג'לס," אומרת ג'נט. "כשאני מביט לרוחב הקניון, אני רואה בעיקר אפור-ירוק, עם ירוק בוהק של צמיחה חדשה."

מוצג: שתי קשתות ברזל רומנטיות נמצאו ב עיצובים של באלארד קטלוג לסמן את הכניסה לסיפון הנסתר ולמסגר את הנוף של הקניון. הם גם יוצרים סורג יציב עבור ורדים מטפסים 'אייסברג'.

סיפון קטן, פרטי

צילום: מארק לוהמן

בהשראת לוח הצבעים ההוא, אך מבוקשת במראה מובנה יותר, היא חפרה להיקף הדשא ו נטעה פריטה מסביב לקצוות, אחר כך באקסבוקס בתוך זה, והוסיפה ווסטרינגיה ושאר קשוחים, סובלני בצורת שיחים. היא הכניסה גם כמה מייפל, שרך חרב ומכסיסי גרניום קשיחים עם פריחה ורודה, סגולה ומג'נטה כל כך זעירים שהם כמעט הולכים לאיבוד בעלווה. ג'נט הוסיפה רק כמה צמחים עם פרחים ראוותניים: ורדים של 'אייסברג', ביגוניות 'ריצ'מונדנסיס' ואזליאות 'אלסקה', כולן עם פריחה לבנה. בהדרגה הדשא הלך והצטמצם ככל שהמיטות התרחבו עם צמחים שתפסו את עינה של ג'נט, בעיקר שיחים שטופלים באופן טבעי הגדלים באופן טבעי בתלוליות צפופות, כגון "גולף בול" קוהוהו.

מוצג: בנוסף לסיפון הגדול המשמש לאירוח, הוסיפו בני הזוג סיפון קטן ונסתר. זה מקום מושלם לקרוא בו ספר או לבקר עם חבר או שניים. מיכלים מרככים את מבנה העץ עם בשרניים וננדינה, שיח בעל עלים בעלי מרקם עדין בכתום ואדום.

כל בד ריהוט המרפסת:שמש

נוף קטן (קטן) של הבית

צילום: מארק לוהמן

בקיץ שעבר, כאשר בצורת שיא עוררה קיצוב מים, סוף סוף הגיע הזמן של הדשא. ג'נט הוציאה אותו והתקינה תערובת חצץ בגווני צהוב, אפור וחום המתמזגים לאפור בינוני המחקה את צבע המרגמה בשביל החזית. מעל המגדל עצי השקמה והאקליפטוס העמידים על הבצורת, החוסמים את החום החמור ביותר ומשאירים את הגן ספוג אור השמש, ויוצר תחושה חלומית ונינוחה.

מוצג: הנוף הנשקף מהסיפון הקטן והנסתר חזרה לכיוון הבית, ממוסגר על ידי עמודים של פריסת שעווה.

סיפון ראשי מרווח יותר

צילום: מארק לוהמן

בצד המערבי של הבית, החצץ הופך לשביל המוביל לסיפון קטן שנכנס דרך קשת כפולה. זה פשוט מספיק גדול בשביל שזוג אנשים יושבים לדבר או לקרוא. "זה היה החלק המכוער ביותר בחצר", אומר מארק. "עכשיו זה המקום הכי חמוד."

מוצג: הסיפון הראשי המחודש כולל אזור טרקלין נוח עם מקומות ישיבה לשמונה. העמודים הממוקמים בגובה הדק המאבטחים את מעקה הסיפון משלימים את המראה המובנה של הגדרות והשיחים התלויים בנוף.

מטריות:מזח 1

ישיבה שליו לנוף לקניון

צילום: מארק לוהמן

מעבר לכך נמצא הסיפון הראשי באורך 34 רגל, אליו מגיעים בדרך כלל האורחים מתוך הבית. הלוחמנים בנו אותו מחדש לפני מספר שנים, והוסיפו 6 מטרים לעומק המקורי של 16 מטר. בדומה לסיפון הישן, יש לו תומכים אופקיים המעוגנים ביסוד הבית ותמיכות אנכיות של בטון מזוין השקוע בצלע ההר.

מוצג: ספסל בחלק האחורי של החצר הצדדית, ליד הבריכה וממש מעבר למרפסת המשעשעת, מציע מקום שקט להשקיף על הקניון שמתחת.

בריכת שחייה עם צלע עלים

צילום: מארק לוהמן

עם הזמן, החצר האחורית קיבלה הרבה מקום שמיש. על ידי חפירה לקיר תמך באורך 95 רגל, הלוחמנים דחפו את צלע הגבעה לאחור בערך 10 רגל סביב הבריכה, ויצרו שטח רטוב לשתול בו. ג'נט הוסיפה 30 עצים, רבים מהם שם. היא גם יצרה פינת ישיבה המוצלת על ידי ליבנים, שבה אפשר להשקיף על הקניון, לנשום את ריח הלבנדר ולהקשיב לזמזום הדבורים. השינוי האחרון פתר בעיה של ניקוז שפקדה מרפסת אבן מאחורי המוסך והפכה את האזור הזה ממחסום למנגלים ישנים, סולמות ושקיות של עציץ לתוך גן חצץ מרופד בחסכוני מים צמחים.

מוצג: בריכת השחייה בצורת כליות כוללת ספא ​​מובנה. התקנת קיר תומך אפשרה יותר נטיעות ושטח פטיו רחב יותר, כמו גם מקום עם מקומות ישיבה. הפרחים הלבנים והעלווה הרצועה בחזית שייכים לקשתית אפריקאית.

אזור חצץ מלא בצמחי תבלין וירקות

צילום: מארק לוהמן

מארק רצה חצר שהקלה על הבידור; ג'נט "אחת שהרגישה סגורה ופרטית, כזו שהרגישה בטוחה ומבודדת ושופעת". עכשיו, זה ברור, שניהם קיבלו את משאלתם.

מוצג: מאחורי המוסך אזור חצץ עם עשבי תיבול וכמה ירקות מחליף את מה שהיה בעיקר מקום אחסון. הלבנדר וההליוטרופ נטעו רק לפני שנה, והתבססו כבר תחת השמש בדרום קליפורניה.

תוכנית הגן

איור מאת איאן וורפול

הנכס כולל גינה קדמית רשמית, סיפון גדול לאירוח המשקיף על הקניון, עוד סיפון קטן יותר, גינה על צלע הר ובריכה מאחור, וכן גינת חצץ חדשה מאחורי מוּסָך.

1. חצר קדמית בלתי נשכחת

2. גינון מובנה כך שיתאים לחזית בסגנון טיודור

3. ישיבה שליו לנוף לקניון

4. סיפון ראשי מרווח יותר

5. סיפון קטן, פרטי

6. קשתות רומנטיות יוצאות לפעולה כסבכה שימושית

7. צעדים ווסטרינגיה הגדירו את הבמה

8. בריכת שחייה עם צלע עלים

9. נוף קטן (קטן) של הבית

10. אזור חצץ מלא בצמחי תבלין וירקות

  • לַחֲלוֹק
7 לולי העוף הטובים ביותר באינטרנט
Miscellanea

7 לולי העוף הטובים ביותר באינטרנט

ראינו לא מעט לולים בימינו. פרויקטים אלה של בלוגרים עומדים במבחן הזמן כחלק מהעיצובים האהובים עלינומתוך "אמנות העשייה"צילום: אומנות העשייהקארן מעל או...

היכו טיוטות על ידי הלבשת חלונות בשכבות
Miscellanea

היכו טיוטות על ידי הלבשת חלונות בשכבות

על פי נתוני משרד האנרגיה האמריקאי, חום שיוצא מהחלון מהווה עד רבע מחשבונות החימום. אין צורך לעטוף חלונות בצמר חורף (אם כי זה עשוי לעבוד). למד כיצד ל...

כיצד לבחור ולהשתמש בגוזמים
Miscellanea

כיצד לבחור ולהשתמש בגוזמים

שאל את הבית הישן הזה מעצבת הנוף ג'ן נוואדה משתפת כמה טיפים בנושא גוזמים.פרטי הפרויקטמְיוּמָנוּת1 מִתוֹך 5קַלעֲלוּת$15-$30זמן משוערN/Aמהו גזם סדן?גו...

insta story viewer