Miscellanea

קרלייל: שילוב ישן וחדש

instagram viewer

בניסיון לתת לחוותנו בת ה -155 רגל אחת בעבר ואחרת בעתיד, האדריכל ירמיהו אק התמודד עם אותו האתגר של בעלי בתים רבים - איך בית יכול להיות ישן בו זמנית וחדש? זהו נושא שאק התייחס אליו לעתים קרובות במהלך השנים, הן בעיצובים שלו והן בספרו האחרון, הבית המובהק: חזון של עיצוב נצחי. אק מציין כי אבותינו לא היו מבינים זאת כבעיה. "הרעיון להבחין בין הישן לחדש הוא באמת המצאה מהמאה ה -20", הוא אומר. "בימים ההם, הם היו רק מוסיפים ומבצעים שינויים לפי הצורך". להלן כמה מהדברים שהוא שוקל בעת תכנון שינויים בבית מכובד.

חשוב על חלוקת חלל מחדש

"לעתים קרובות בית ישן יכול לתת לך את מה שאתה צריך, אם אתה מסתכל על זה בזהירות", אומר אק. "זו טעות ענקית להתחיל להוסיף חדרים לפני שתנתח את מה שיש לך." לדוגמה, בבתים ישנים רבים יש מטבחים קלסטרופוביים וחדרי אוכל רשמיים הנמצאים בשימוש נדיר; לעתים קרובות ניתן לשלב את השניים למרחב בישול ומגורים פתוח יותר, ללא הוצאה של תוספת. "בקרלייל הגענו למסקנה שהאסם הקיים יכול לתת לנו את מרחב המחיה העיקרי", אומר אק, "וכי הבית הישן יעבוד למספר חללים פרטיים קטנים יותר, כמו חדרי שינה. צלחת המטבח הייתה הדבק שיחזיק אותו יחד ושצריך לבנות אותו מחדש ".

איזון ופרופורציה הם המפתח

"אלא אם אתה מנסה ליצור מחדש משהו היסטורי, אתה לא צריך לחקות את הבית הישן", הוא אומר. "אבל אתה צריך לשקול את שיפוע הגג, חומרי החיפוי, החלונות והצבע הקיימים. החלק החדש אמור להחזיק את שלו, אך גם להיראות כאילו הוא שייך לישן. "עבור הלוח המתוקן של קרלייל, אק שמר על גובה מסורתי בן חצי וחצי של מחבר ניו אינגלנד אבל מבפנים פתח את החלל עם לופט תִקרָה. החיצוני של האייל משלב לוח לוח מסורתי וחיפוי קרשים ושטיחים, שיוצאים על ידי תלייה נועזת שמכריזה על הכניסה המודרנית לחדר הבוץ. האלמנט החדש הבולט ביותר הוא חלון בגובה 4 רגל על ​​8 רגל בגובה מעון. "הוא מביא כמות גדולה של אור ויוצר חלל גדול ובהיר", אומר אק. "אך יחד עם זאת השפה החזותית שלה נזכרת במעונות מסורתיים."

שקול את האתר

אק מציין כי החקלאים שבנו את בית קרלייל התייחסו לדפוסי רוח, תנועת השמש, מיקום הכביש וגישה לשדות ויער. "אבל האתר של קרלייל השתנה במידה ניכרת עם הזמן", אומר אק. "פעם הבית היה בשדה גדול בפני עצמו; עכשיו זה ליד כביש ראשי, ובתי השכנים קרובים. בעבר הבית היה מכוון לכביש, אך כעת עלינו לנצל את החצר האחורית השקטה יותר. "לכן המאסטר החדש תוספת לחדר השינה, השינוי הגדול היחיד בטביעת הרגל הקיימת של הבית, ממוקם על הגב, מוגן מהכביש, בגן שליו. הגדרה.

קח מלאי

"אני אוהב לחשוב על בית ישן כמאגר נתונים", אומר אק. "המידע במאגר המידע הזה - צורות, חומרים, מיקום - הוא מה שאתה בונה עליו. וכשסיימת, זה כמו חליפת בגדים חדשה: האדם עדיין שם, אבל עם דברים חדשים שמתאימים ".

  • לַחֲלוֹק
כיצד לתכנן ולשתול גן סתיו
Miscellanea

כיצד לתכנן ולשתול גן סתיו

טמפרטורות קרירות יותר הופכות את הגינון לחוויה נעימה יותר. אז התחל עכשיו ליהנות מירקות בריאים וטעימים תוצרת בית לאורך הסתיו. עצות אלו על תזמון, זריע...

S21 E13: בור אש, שיקום חלונות
Miscellanea

S21 E13: בור אש, שיקום חלונות

בפרק הזה:הקבלן הכללי טום סילבה לוקח אותנו לשיחת בית כדי לעזור לבעל בית עם בעיה בחלון. למרות שחלק גדול מהבית הישן יותר במצב מצוין, לאחד מהחלונות המק...

איך לארגן סככה
Miscellanea

איך לארגן סככה

שאל את זה נגר הבית הישן נתן גילברט עוזר לבעל בית לקחת את הסככה העמוסה והמבולגנת שלה ולארגן אותה לחלוטין באמצעות מדפים ומערכת אחסון הניתנים להתאמה א...

insta story viewer