Miscellanea

Grønt og fredelig vanntett landskap

instagram story viewer

Skulpturelle busker, frodige grunndekker og dappled sollys skaper magien i denne canyon-klemmende eiendommen i Los Angeles

Steps og Westringia Sett scenen

Foto av Mark Lohman

Fordyp deg i historien til landskapsdesign, og du ser visse ideer om og om igjen: sterke geometriske former, energisk bruk av kontrastfarger, en balanse mellom klart og vilt. Det er god grunn til gjentagelsen - disse ideene virker.

Vist: Utenfor inngangsporten omgir ringene av liguster grågrønne westringia, en plantekombinasjon som gjentas langs steintrappen som leder opp fra gaten. En trompetvin har akkurat begynt å klatre opp over inngangsbuen.

Designer: Janet Lohman Design; 310-471-3955

Drømmende landskap bak en kjekk port

Foto av Mark Lohman

Studerer bilder av klassiske hager mens du tar kurs i landskapsdesign ved University of California, Los Angeles, for omtrent 10 år siden, fant interiørdesigner Janet Lohman seg spesielt tiltrukket av ryddig, globeformet busker. Hun så dem i hager i Frankrike, England, Italia, Spania, Portugal - hele Europa så det ut til og dateres tilbake til middelalderen. Det var til og med referanser til bruken av dem i begynnelsen av Romerriket. "Noen ting er helt riktig," avsluttet Janet. "De tåler tidens tann." Hun trodde at klodsformene med sin sterke struktur ville se bra ut nesten hvor som helst: moderne hager, tradisjonelle hager, rustikke hager. Og hun hadde det perfekte lerretet for å teste teorien sin-huset i Tudor-stil fra 1948 hun delte med fotografens mann, Mark, i Los Angeles.

Vist: Inngangsporten med buetopp gir noe privatliv fra gaten og rammer inn tilnærmingen til huset, som er brolagt med lokal steinstein.

Strukturert anlegg som matcher fasaden i Tudor-stil

Foto av Mark Lohman

Den gang var forhagen bare en tom plen, fullt utsatt for gaten. De eneste plantene med noe tyngde på den halv mål store tomten var to modne plataner, ett peppertre, flere eukalyptus og en stor kamelia ved inngangsdøren. Bakgården inneholdt et nyreformet svømmebasseng. Den vestvendte sidegården, med sitt nydelige kveldslys og utsikten inn i kløften nedenfor, hadde bare en smal betongsti som klemte huset. Under det falt fallet, for bratt til å brukes.

Vist: Lagdelte hekker av liguster og buksbom som er satt av med globeformede busker gir et strukturert rammeverk i varierende nyanser av grønt for huset i Tudor-stil fra 1948.

Plantemaskiner:Charles og Charles

Minneverdig forgård

Foto av Mark Lohman

I løpet av de første årene i huset la paret til et dekk utkraget utover åssiden og en steinsti fra gaten til inngangsdøren. Da Janet jobbet med å utvide designvirksomheten til hager, var det et presserende behov for å bygge minst et gjerde for å skille den fremre plenen fra gaten. Mark og Janet hadde tvillinggutter, deretter småbarn, pluss to labvalper. Og de elsket alle å løpe.

Vist: Høye platå- og eukalyptustrær blokkerer varmen fra sommersolen, men lar fortsatt tunet skinne av lys.

Romantiske buer satt i gang som nyttig espalier

Foto av Mark Lohman

Da hun benyttet anledningen til å eksperimentere med noen av sine ideer om landskapsdesign, satte Janet i gang med å lage en plan som ville forbedre utseendet på huset, som har kraftig tømmer, et bratt skifertak og blyglassvinduer som minner henne om et engelsk land hus. Hun var imidlertid ikke interessert i å plante en tradisjonell engelsk hyttehage - for mye deling og deadheading, og dessuten fortryller løvfarger og teksturer henne mer enn blomster gjør. Kløften ved huset er dekket av eiker, busker av ceanothus og andre innfødte planter. "Dette er de tørre, krattete åsene i LA," sier Janet. "Når jeg ser over kløften, ser jeg stort sett grågrønt, med den grønne nye veksten."

Vist: To romantiske jernbuer funnet i en Ballard Designs katalog markere inngangen til det skjulte dekket og innramme utsikten over kløften. De danner også en solid espalier for 'Iceberg' klatreroser.

Liten, privat dekk

Foto av Mark Lohman

Inspirert av den fargepaletten, men ønsket et mer strukturert utseende, gravde hun seg inn i omkretsen av plenen og plantet liguster rundt kantene, deretter buksbom inne i det, og la til vestringia og andre tøffe, tørke-tolerante busker. Hun la også inn flere lønn, sverdbregner og hardføre geranium -grunndeksler med rosa, lilla og magentablomster så små at de nesten går seg vill i løvet. Janet la til bare noen få planter med prangende blomster: 'Iceberg' roser, 'Richmondensis' begonier og 'Alaska' azaleaer, alle med hvite blomster. Etter hvert ble plenen mindre etterhvert som sengene utvidet seg med planter som fanget Janets øye, for det meste pleiebusker som vokser naturlig i tette hauger, for eksempel 'Golf Ball' kohuhu.

Vist: I tillegg til det store dekket som ble brukt til underholdning, la paret til et mindre, skjult dekk. Det er et perfekt sted å lese en bok eller besøke med en venn eller to. Beholdere myker opp trekonstruksjonen med sukkulenter og nandina, en busk med fine teksturerte blader i oransje og rødt.

Alt stoff av terrassemøbler:Sunbrella

(Small) Deck View of the House

Foto av Mark Lohman

I fjor sommer, da en rekordtørke utløste vannrasjonering, var plenens tid endelig ute. Janet tok den ut og installerte en grusblanding i nyanser av gult, grått og brunt som smelter inn i en mellomgrå som etterligner fargen på mørtelen i flisens forside. Overhead tower tørke-hardfør sycamore og eukalyptustrær, som blokkerer det verste av varmen og lar hagen ligge i sollys, og skaper en drømmende, avslappet følelse.

Vist: Utsikten fra det mindre, skjulte dekket tilbake mot huset, innrammet av søyler med voksbladet liguster.

Rommeligere hoveddekk

Foto av Mark Lohman

På vestsiden av huset blir grusen en sti som fører til et lite dekk inn gjennom en dobbel bue. Det er bare stort nok til at et par mennesker kan sitte og snakke eller lese. "Det var den styggeste delen av gården," sier Mark. "Nå er det det søteste stedet."

Vist: Det fornyede hoveddekket har en komfortabel salong med plass til åtte. De finpinnede stolpene som sikrer dekkets rekkverk utfyller det strukturerte utseendet til de skjærede hekkene og haugbusker i landskapet.

Paraplyer:Brygge 1

Rolig abbor for utsikt over Canyon

Foto av Mark Lohman

Utover det er det 34 fot lange hoveddekket, som gjestene vanligvis har tilgang til fra innsiden av huset. Lohmans bygde det opp igjen for noen år siden, og la 6 fot til den opprinnelige 16 fot dybden. I likhet med det gamle dekket, har det horisontale støtter forankret til hjemmets fundament og vertikale støtter av armert betong senket ned i åssiden.

Vist: En benk på baksiden av sidegården, nær bassenget og like utenfor det underholdende dekket, tilbyr et rolig sted å se ut over canyonen nedenfor.

Løvflankert svømmebasseng

Foto av Mark Lohman

Over tid fikk bakgården mye brukbar plass. Ved å grave ut for en 95 fot lang støttemur, presset Lohmans åssiden tilbake omtrent 10 fot rundt bassenget, og skapte et plant område. Janet la til 30 trær, mange av dem der. Hun skapte også et sittegruppe i skyggen av bjørker, hvor man kan se ut over juvet, puste inn duften av lavendel og lytte til summingen av bier. Den siste endringen løste et dreneringsproblem som plaget en steinsteinterrasse bak garasjen og snudde området fra en fangst for gamle griller, stiger og poser med pottejord i en grushage kantet med vanntett planter.

Vist: Det nyreformede svømmebassenget har et innebygd spa. Installering av en støttemur tillot flere plantinger og et bredere uteplass, samt et sted med sitteplasser. De hvite blomstene og stroppløvet i forgrunnen tilhører afrikansk iris.

Grusområde fylt med urter og grønnsaker

Foto av Mark Lohman

Mark hadde ønsket seg en hage som gjorde det enkelt å underholde; Janet "en som følte seg innelukket og privat, en som følte seg trygg og tilbaketrukket og frodig." Nå er det klart, de har begge fått ønsket sitt.

Vist: Bak garasjen erstatter et grusområde med urter og noen grønnsaker det som stort sett hadde vært et lagringssted. Lavendel og heliotrope ble plantet for bare et år siden, og har allerede etablert seg under Sør -California -solen.

Hageplanen

Illustrasjon av Ian Worpole

Eiendommen inkluderer en formell forhage, et stort dekk for underholdning som ser ut over canyonen, et annet mindre dekk, en åsside og et basseng i ryggen, samt en ny grushage bak garasje.

1. Minneverdig forgård

2. Strukturert anlegg som matcher fasaden i Tudor-stil

3. Rolig abbor for utsikt over Canyon

4. Rommeligere hoveddekk

5. Liten, privat dekk

6. Romantiske buer satt i gang som nyttig espalier

7. Steps og Westringia Sett scenen

8. Løvflankert svømmebasseng

9. (Small) Deck View of the House

10. Grusområde fylt med urter og grønnsaker

  • Dele
Verktøytest: slagdrivere
Miscellanea

Verktøytest: slagdrivere

TOH-leserne testet seks slagfrekvensførere som kan velges og 11 en-trinns18-volts slagdrivereÅ skru skruer er et stykke kake for slagdrivere, men b...

Hvorfor skaler malingen min?
Miscellanea

Hvorfor skaler malingen min?

Dårlige malingsjobber kan skje med gode mennesker med gamle hus - selv når de lytter trofast til alt malingsselgeren forteller dem. Årsaken er en o...

Tradisjonelle feriedekorasjonsideer
Miscellanea

Tradisjonelle feriedekorasjonsideer

Redaksjonen på Dette gamle huset bidro til å gjøre Blair House, presidentens gjestgiveri i Washington, DC, festlig til jul. Sjekk ut de smarte, rim...

insta story viewer